Lumiset olosuhteet ja aurinkopaneelien puhdistus

Lumiset olosuhteet ja aurinkopaneelien puhdistus

Ilmaston asettamat haasteet Suomessa voivat vaikuttaa aurinkopaneelien suorituskykyyn erityisesti talvikuukausina. Lumiset olosuhteet voivat estää aurinkopaneelien optimaalisen sähköntuotannon, elleivät ne ole asianmukaisesti puhdistettuja. SK-Solar, Suomen johtava aurinkopaneelikiinnikkeiden valmistaja, suosittelee parhaita asennustapoja talven kannalta ja antaa ohjeita aurinkopaneelien puhdistamiseen lumesta.

Maa-asennukset ja seinäasennukset

SK-Solar, joka tunnetaan laadukkaista aurinkopaneelikiinnikkeistä maa-asennuksiin, seinäasennuksiin ja kattoasennuksiin, suosittelee erityisesti maa-asennuksia ja seinäasennuksia talvikuukausien olosuhteissa. Molemmat asennustyypit ovat helppoja pitää puhtaana lumesta ja tarjoavat tehokkaan suorituskyvyn myös talvisin.

Maa-asennukset, joissa aurinkopaneelit sijoitetaan maahan asennettaviin telineisiin, ovat erityisen soveltuvia lumisiin olosuhteisiin. Lumikerrokset pääsevät helposti valumaan pois aurinkopaneeleiden päältä, varmistaen optimaalisen energiantuoton. Paneelit on myös helppo puhdistaa itse, kun paneelit ovat käden ulottuvilla – toisin kuin kattopaneelit. SK-Solarin laadukkaat aurinkopaneelikiinnikkeet maa-asennuksiin pitävät paneelit tukevasti paikallaan ja kestävät kovaakin lumikuormaa. Tämä mahdollistaa aurinkopaneelien tehokkaan toiminnan ympäri vuoden, myös talvella.

Seinäasennukset ovat myös suositeltava vaihtoehto talvisiin olosuhteisiin. Aurinkopaneelit asennetaan seinään, mikä takaa tasaisimman mahdollisen sähköntuotannon myös pimeämpinä päivinä. Lumikerrokset valuvat pois paneelien pinnalta helposti, kun paneelit on asennettu pystysuoraan seinään. SK-Solarin laadukkaat aurinkopaneelikiinnikkeet seinäasennuksiin varmistavat turvallisen kiinnityksen ja optimaalisen suorituskyvyn talviolosuhteissa.

Aurinkopaneelien puhdistus lumesta

Lumi voi kertyä aurinkopaneelien pinnalle ja siten heikentää niiden suorituskykyä. On tärkeää pitää aurinkopaneelit puhtaina lumesta talvikuukausina. SK-Solar suosittelee säännöllistä lumien puhdistusta aurinkopaneeleista talven aikana, jotta paneelit pysyvät tehokkaina ja tuottavat mahdollisimman paljon sähköä. SK-Solar suosittelee puhdistamaan aurinkopaneelit paneelien valmistajan ohjeiden mukaan.

SK-Solar, Suomen johtava aurinkopaneelikiinnikkeiden valmistaja, tarjoaa asiantuntija-apua aurinkopaneelikiinnikkeiden valintaan. Tutustu laadukkaisiin SK-Solar aurinkopaneelikiinnikkeisiin seinäasennuksiin, maa-asennuksiin ja kattoasennuksiin, jotta voit nauttia parhaasta sähköntuotannosta myös talvikuukausina.