Valmistus

Mistä kaikki sai alkunsa? Olemme valmistaneet yli 70 vuoden ajan tuotteita energiasektorin tarpeisiin. Kuluttajille näistä näkyvimpiä ovat sähköjakeluverkon rakentamiseen käytettävät orret ja muut vastaavat tuotteet, joita jokainen suomalainen on varmasti nähnyt pelloilla ja teiden varsilla.

– Kun asiakkailtamme alkoi tulla pyyntöjä kehittää tuotteita aurinkopaneelien asentamiseen, olimme tietysti kiinnostuneita. Saamamme palautteen mukaan markkinoilla olevat tuotteet oli suunniteltu Keski- ja Etelä-Euroopan tarpeisiin, eivätkä siksi oikein soveltuneet suomalaisille katoille ja suomalaisiin olosuhteisiin. Uskon, että hyvä maineemme valmistajana sai asiakkaat kääntymään puoleemme, toteaa myyntipäällikkö Petri Kivelä.

Tuotekehitystyö aloitettiin yhdessä asiakkaiden kanssa. Ensimmäiset protot valmistettiin nopeasti ja niistä kerättiin palautetta koeasennuksien kautta. Palautteen perusteella tuotteisiin tehtiin lukuisia parannuksia ennen kun ne tuotiin markkinoille.

– Tavoitteenamme on, että kiinnikkeet ovat paitsi pitkäikäisiä, myös markkinoiden helppokäyttöisimpiä, kertoo Petri. – Kehitystyö johti siihen, että SK-Solar -tuoteperhe tuotiin markkinoille keväällä 2020 ja niitä asennettiin jo ensimmäisen vuoden aikana yli sadan kiinteistön katolle. Kehitämme tuotteita edelleen ja laajennamme tuotevalikoimaa säännöllisesti.

Valmistamme kaikki kiinnikkeet omalla tehtaallamme Salon Halikossa. 

– Uskomme kotimaiseen valmistukseen ja aurinkopaneelikiinnikkeet istuvat hyvin automatisoituun tuotantoomme, toteaa tuotantojohtaja Eero Salomaa. – Valmistamamme tuotteet ovat todella pitkäikäisiä. Iso osa meidän 50 vuotta sitten valmistamista energiasektorin tuotteista on vielä käytössä. Nykyisin käyttämämme materiaalit ja pinnoitukset ovat tuon aikaista parempia, joten on ihan realistista ajatella, että tänään tuotantolinjalta valmistuva tuote on käytössä vielä 2100-luvulla.

– Voimalinjapuolen tuotteiden valmistus edellyttää tuotantoprosesseilta sertifiointia, koska yksikin viallinen tuote voi aiheuttaa koko pylvään kaatumisen. Tämä tarkoittaa, että tuotantomme laaduntuottokyky on taatusti kunnossa, toteaa Eero.

Standardit sekä ympäristö- ja yhteiskuntavastuu

Rinki-logo
Tilaajavastuu-logo